Французька кухня

Популярність французької кухні
Французька кухня користується заслуженою повагою в усьому світі. Франція в кулінарному відношенні є еталоном кухонь багатьох країн світу. Французька кухня сформувала сучасний столовий етикет, який багато в чому визначає культурний рівень людей. Французька кухня https://kashevar.com/ua/recipes/france є, безперечно, найпопулярнішою національною кухнею у світі , незважаючи на зростання популярності, наприклад, східних кухонь – китайської та японської, хоча й набули досить широкого поширення у світі, але не потіснили позицій французької кухні.
Становлення французької кухні
Французька кухня, спочатку сформована під впливом італійської, згодом сама стала законодавцем кулінарної моди в країнах Європи, а потім і в усьому світі. Французька кухня зібрала все найкраще, що було винайдено кулінарами з усього світу, і звела кулінарію в ранг мистецтва – сьогодні значення французької кухні для світової кухні можна прирівняти до значення класичної європейської музики для світового мюзиклу. культури. Французька кухня є невід'ємною частиною французького життя і може служити чудовою характеристикою французької нації.
Різноманітність рецептів французької кухні
Французьку кухню можна розділити на три частини – регіональну французьку кухню, загальну французьку кухню і кухню для гурманів – наприклад, кухню французьких королів. Цей поділ досить умовний – якщо в деяких провінціях місцеве блюдо віднесено до загальної кухні, то в Парижі воно буде вважатися регіональним. Регіональні французькі кухні істотно відрізняються одна від одної. Наприклад, у прибережних районах Франції в рецептах переважають морепродукти, тоді як ельзаська кухня багата стравами з капусти та свинини, а в південних провінціях Франції страви відрізняються гостротою і широким використанням вина для їх приготування.
Соуси у французькій кухні
Французька кухня – це кухня, яка використовує дорогі інгредієнти і складні рецепти для приготування вишуканих страв. Але не складність є основною відмінністю французької кухні від інших, а величезна різноманітність соусів, які використовуються в рецептах приготування французьких страв. У французькій національній кухні використовується кілька сотень, якщо не тисяч, різноманітних соусів різного виду і призначення. Саме грамотне використання соусів надає французьким стравам індивідуальність і виразність.
Французькі соуси отримали свої назви за різними принципами. Існує група соусів, названих на честь їх творців або відомих на той час особистостей – це соус бешамель, субіз, майонез та інші. Деякі соуси називали на честь країн, яким, за словами творця соусу, він відповідав, не маючи до цієї країни ніякого відношення – італійський, португальський, англійський, голландський соус. Соуси також називали на честь закордонних міст – римського, венеціанського, женевського та інших. Іншим варіантом назви французьких соусів є назва місцевості у самій Франції. До них відносяться прованський, норманський, гасконський, руанський та інші соуси.
Французька кухня
Французька кухня багата різноманітністю. Одним з головних страв французької кухні є салати. Франція також славиться своїми сирами, широко використовуваними в традиційній французькій кухні – Рокфор, Конт, Шевр, Канталь, Камамбер та інші види сиру. Почесне місце у французькій кухні займають різні паштети – з курячої або гусячої печінки, з м'яса кролика, зі свинячої печінки і багато інших.
Французька кухня та напої
Ще однією відмінною рисою французької кухні є використання вин, лікерів і коньяків у рецептах французьких страв. У більшості рецептів французьких страв вино випаровують мінімум двічі, при цьому випаровуються спирти, а осад надає страві неповторний аромат і смак. У французькій кухні вино також використовується як основа для різних маринадів для риби і м'яса. Але міцні напої самі по собі є невід’ємною частиною французької кухні. Французи особливо пишаються своїми вишуканими винами – широко відомі такі марки вина, як Бордо і Бургундія. Франція – батьківщина коньяку і шампанського – спиртних напоїв, популярних у всьому світі.