Марокканська кухня
Традиції марокканської кухні
Марокканська кухня є однією з найбагатших національних кухонь світі. Формування самої держави Марокко відбувалося досить тривалий період, і як наслідок – розвиток національної кухні також. Сприяло розвитку кулінарного мистецтва географічне розташування Марокко. З часом накопичений кулінарний досвід дозволяє говорити про марокканську кухню, як про одну з найрізноманітніших кухонь у всьому світі. Марокканська кухня справді може зацікавити великою кількістю гармонійно впорядкованих рецептів страв. При цьому кухня Марокко поєднує традиції, що прийшли, в єдине ціле, не втрачаючи при цьому своєї власної унікальності.
Основні інгредієнти марокканських страв
Говорячи про кухню Марокко, необхідно відзначити, що основні інгредієнти, які застосовуються в рецептах та стравах марокканської кухні – це овочі, м'ясо, морепродукти та велика кількість спецій. Справді, відповідний клімат та родючі ґрунти Марокко забезпечують регіон усім необхідним. Окремо слід виділити набір спецій, що застосовуються в марокканській кухні. https://kashevar.com/ua/recipes/morocco Найчастішими прянощами можуть бути кмин, шафран, насіння кунжуту, петрушка і т.д. Основний показник традиційного марокканського обіду – це багато різноманітних рецептів страв. І за правилами марокканської етики під час їди прийнято показувати також велику кількість захоплення від смакових якостей страв.
Вплив інших кухонь світу на марокканську кухню
В історичному плані слід взяти до уваги, що багато з того, чим зараз представлена марокканська кухня, було так чи інакше асимільовано у внутрішнє кулінарне середовище ззовні. Наприклад, можна назвати рис – він був інтегрований під час французької колонізації. За часів правління Османської імперії до кулінарії Марокко приходять різні варіанти рецептів страв із рубаного м'яса – сьогодні котлети, голубці, долму готують у Марокко повсюдно. Що стосується наявності шашлику в марокканській кухні – це також турецьке вплив. Іншим, не менш значним, турецьким впливом, стала традиція пити чорний чай у поєднання з також завезеними східними солодощами, пахловою, рахат-лукумом, самсою.
Особливості марокканської кухні
Не можна не сказати, що марокканська кухня має свій підхід до процесу приготування їжі. Гасіння на повільному вогні є найпоширенішим методом готування. У принципі, вся технологія приготування зводиться до повільної та копіткої обробки інгредієнтів. Застосування парової обробки продуктів займає особливу нішу в марокканській кухні. Для цього застосовуються пароварки спеціальної форми, що запобігають витоку пари. Продукти, виготовлені таким чином, не втрачають своїх корисних властивостей. Підбивши підсумки технології приготування, слід сказати, що приготування на грилі дуже нехарактерне для марокканської кухні.
Найбільш цікава особливість, яку може зустріти, європеєць у марокканській кухні – це процес їди руками, використовуючи хліб замість столових приладів. Якщо це передбачається, до трапези подають спеціальну чашу з водою для омивання рук. Хоча й існує достатній відсоток закладів, у яких використовуються столові прилади, проте традиційний спосіб їди руками залишається непохитним.